snowdream alaskan malamute
Home
welkom
Nieuws
onze honden,snjesjok
foto album
In Memoriam
Contact

 Snowworld Landgraaf juni 2009,temperatuur +16 buiten en-5 binnen,een leuke wedstrijd die veel bezoekers en pers trok.Helaas maar eenmalig.

 

 Praktijk weekend van de DASSC in ST Antonius 2010.

Welkom,wij zijn Olga en Rob,het malamute avontuur begon voor ons in 2002 met laika een acht jaar oude teef die een nieuw huis nodig had wegens plaats gebrek, van de zelfde eigenaar hebben we een goed jaar later ook nog een siberian husky gekregen.

Twee honden was genoeg zeiden we,alleen met Laika konden we niets doen vanwege een slechte rug en de husky kon heel braaf naast je lopen,maar voor je was een probleem,maar na veel oefenen en geduld lukte het toch,en liepen we carnicross in het seizoen 2004/2005.

In 2005kregen we onze eerste Alaskan malamute pup van de snowchild kennel  van Francien Kamp namelijk Snjesjok een pracht van een reu,met acht maanden oud de eerste 20 meter meelopen naast de step en de husky Kinai ervoor,een mooi team kon het worden.

In de winter van 2005/2006 besloot Kinai dat het wel goed was geweest en ging met pensioen,een nieuw probleem dus"weer maar een lopende hond"en nog een seizoen carnicross zag ik niet zitten.

Gelukkig belde Francien ons dat ze een zus van Snjesjok had die een nieuw huisje zocht,na een kennis making op neutraal terrein tussen beide bleek dat ze elkaar wel mochten.

Zo kwam Amiq in ons roedeltje terecht,en konden we een team vormen, maar we wilden meer malamutes hebben,zoeken bracht ons bij Wendy en Nick van de alaskan malamute kennel Waziya Ouye daar mochten we in 2008 onze pup ophalen een mooie teef genaamd Kimi Mila Hahepi we noemde haar Snjesjinka.

In November 2007 was onze geliefde Laika overleden op 14 jarige leeftijd.

Haar kaarsje was opgebrand en we moesten haar de regenboog brug laten oversteken.

Met Snjesjok en Amiq hadden we al de nodige wedstrijden gelopen,zowel karren als sneeuw.

Maar het hoogtepunt was wel het FISTC WK sprint in Werfenweng in Oostenrijk,we werden daar een na laatste vooral ik miste toch veel conditie,drie dagen 10,6 km met een hoogte verschil van +/-600m waarvan  ongeveer drie km bergop een echte kuitentrekker met twee honden.

Snjesjinka begon als wheeldog in ons team tijdens het trainen maar we hadden al snel in de gaten dat ze veel meer aankon,nu loopt ze meestal lead met haar grote liefde Snjesjok of soms single lead.

December 2012 moesten we afscheid nemen van onze mooie lieve Siberian Husky Kinai,met haar hebben we de eerste stappen in de sledehonden sport gezet namelijk de carnicross klasse,ze heeft hier goed in gepresteerd.

In 2012 zijn we overgestapt naar de tourklasse,gewoon meer rust en lekker kilometers maken zonder tijddruk.

Het ligt ons en de honden gewoon beter,ze hebben meer plezier onderweg.

Na veel zoeken hier in Europa besloten we om een pup uit de V.S te halen,niet dat hier in Europa geen goede Malamutes te krijgen zijn maar niet wat wij zochten.

De keuze viel op een pup van Joe Henderson Alaska een icoon in de Alaskan Malamute wereld qua werklijnen,maar makkelijker gezegd dan gedaan.

We hebben de nodige telefoontjes en e-mails moeten sturen voor hij akkoord ging.

December 2013 was het zover,ik ging onze pup ophalen in North Pole Alaska bij Joe Henderson.

Daar gaat het wel wat anders dan hier,de pups (4 mnd) lagen gewoon buiten met -40 op stro,het was wel geweldig om te zien zo'n 35 honden bij elkaar en tot aan je heupen wegzakken in de sneeuw, hier zijn we al blij met 20cm.

Na een week daar te zijn geweest ging ik met onze nieuwe aanwinst Mishka een prachtige rode reu naar huis.

In Feb 2017 is Volschitsa erbij gekomen uit Perm Oeral . 

Helaas moesten we op 23 April 2019 afscheid moeten nemen van Snjesjok en op 8 Januari 2020 van Amiq.

Wat ik nog wel wil vermelde is dat, heel veel foto's die zijn gemaakt op wedtrijden en trainings weken worden gemaakt door vrijwilligers en die op hun buik in de kou en modder liggen om deze prachtige foto's te kunnen maken.

Dit doen zij geheel belangenloos zij verdienen een grote pluim.

Wilt U meer weten van dit prachtig ras of onze honden vul dan het contact formulier in.

Veel plezier op onze site

Groetjes Olga en Rob en de honden

 

 

 

 

 

snowdream@home.nl

to Top of Page
Sledehonden